Silver Needle White Hair økologisk

Denne te er lavet kun af de endnu uudfoldede blade fra Te-træet Camelia Sinensis, de fine hvide skud. Den er fermenteret som hvid te, og smagen er lille men fyldig, lidt som helt frisk kildevand fra skov-kilder. Den er håndplukket og af højeste kvalitet. Selvfølgelig økologisk.

360,00

Silver Needle White Hair økologisk

Denne hvide te fra Fujian i Kina er en lille skat. Skuddene plukkes omhyggeligt og behandle skånsomt.

Der går mellem 7000 og 15000 skud til 1 kilo, alt efter skuddenes størrelse. Udvælgelsen af de egnede skud sker efter størrelserne på skuddet; de største skud med ubrudt kappe nippes af og samles i små kurve. Herefter hældes de forsigtigt ud i store flettede bambusbakker og stilles ud i middagssolen til tørring - fermentering - oxydering. Efter blot 2 timer er de klar til at blive pakket i poser. Alt dette sker i den første del af april måned. Fermenteringsgrad ca. 12%.

Selve teen har en smuk lys kop og en frisk, ikke stor og ikke stærk, men fyldig smag. Dem af Jer te-drikkere, der har vandret i de store svenske skove, og som har prøvet at drikke den friske klare kildevand fra åerne, ved hvordan dette skønne vand smager. Når du brygger te på de nye skud fra te-træet, får du den samme smag som førnævnte kildevand, dog med en anelse te-smag.

Interessant nok kommer de store "hvide" teer altid fra naturlige, bæredygtige og økologiske landbrug, netop fordi etikken hos disse landmænd er meget stor i at fremstille et højkvalitetsprodukt. Og det kan man ikke hvis man bruger kemikalier til at efterligne jordens egen fylde.

Te-type: Hvid te (Bai Cha)

Oprindelsesland: Kina, Fujian provinsen

Bryggeanvisning:

Bedst er at brygge teen i Gaiwan, kinesisk te-brygger, hvor man kan brygge op til 4-5 gange på 3-4 gram blade og bruger 1-1½ dl. tempereret vand på 72 - 74C og trækketider på 20-40 sekunder..

Anvisningen her er til en 1-liters kande:

  • Dosering: 12 g. pr.liter
  • Trækketid: 1-3 min.
  • Vandtemperatur: 72 - 74C

   

   

Inspiration
 
 
Følg os
Betalingsform
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Tilmeld nyhedsbrev