Cayenne peber hele økologiske

hele Cayenne peber, tørrede.

44,00

Cayennepeber er en halvbusk, der bl.a. dyrkes i væksthus for sine 2-4 cm lange, ved modning røde frugter, der tørret og stødt anvendes som krydderi; de friske frugter er ikke så stærke som tørrede.Cayennepeber er et chiliprodukt, som vi bedst kender som et rødbrunt pulver, der ligner paprika. Men cayennepeber har en meget stærkere og mere brændende smag end paprika.

Denne Cayenne peber vi forhandler er 100% økologisk.
 
Der anvendes tørrede chilipebre af sorten cayenne til fremstilling af cayennepeber. Chilifrugterne plukkes, når de er modne, og så tørres de og males til pulver. Styrken i cayennepeberet kan variere, alt efter om frøene er malet med eller ej. Jo flere frø, jo lysere og stærkere krydderi, får man.
 Latinske navn: Capsicum frutescens
  • Oprindelsesland: Brasilien

Anvendelse

Cayennepeber kan bruges til kød og fjerkræ, især sammenkogte retter og grillet kød. Men også omeletter og osteretter kan få et pift af cayenne.
 
Cayennepeber anvendes desuden i dressinger og saucer til skaldyr og fisk. Og det indgår ofte som den stærke ingrediens i karryblandinger og i de chilisaucer, som man kan købe på glas eller i flasker.
 
Cayennepulver mister hurtigt en del af sin kraftfulde smag, hvis det henstår. Det skal derfor opbevares tørt og lufttæt.
 

Oprindelse

Navnet cayenne henviser til en caribisk ø, der hedder Cayenne, selvom det ikke er herfra, at det har sin oprindelse. Cayennepeber stammer fra Sydamerika. I dag dyrkes det i Indien, Østafrika, Mexico og USA.
 
Cayennepeber er tidligere blevet kaldt indisk peber. Men det er forkert, da det intet har med peberkorn at gøre, og relationen til Indien bygger på en misforståelse, fordi Columbus troede, at han var kommet til Indien, da han kom til Amerika.

 

Inspiration
 
 
Følg os
Betalingsform
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Tilmeld nyhedsbrev