Kardemomme stødt Økologisk

Økologisk stødt Kardemomme, malet af økologiske kardemommekapsler og frø. Bruges i bagværk (i pandekager - lækkert), i asiatiske og mellemøstlige retter i stedet for kapsler eller hele korn.

49,00

Stødt Kardemomme Økologisk

Ideel til kager og anden madlavning; frøene er blevet malet til pulver, og så har du det bedste og mest friske kardemomme-pulver, stødt kardemomme.

Kardemomme henviser til flere planter af samme slægter Elettaria og Amomum i ingefær familien Zingiberaceae. Begge slægter er hjemmehørende i Indien, Pakistan, Nepal og Bhutan; de er anerkendt for deres små frø-kapsler, trekantet i tværsnit og spindel-formet, med en tynd, papiragtig skal og små sorte frø indeni. Guatemala, hvor den tyske kaffe plantageejer Oscar Majus Kloeffer introducerede indisk kardemomme før Første Verdenskrig, er blevet den største producent og eksportør af kardemomme i verden, efterfulgt af Indien. Nogle andre lande, såsom Sri Lanka, også er begyndt at dyrke det. Elettaria bælg er lysegrøn, mens Amomum kapsler er større og mørkebrun.

Det er verdens tredjestørste dyreste krydderi, kun overgået i pris i vægt af safran og vanille.

   Blomst fra Kardemommeplanten    

Latinske navn: Zingiberaceae Elettaria.

Oprindelsesland: Sri Lanka 

  

Inspiration
 
 
Følg os
Betalingsform
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Tilmeld nyhedsbrev