Muskatnød økologisk 5 stk.

Muskatnød økologisk

20,00

Sælges i poser á 5 stk.

Der går ca.36 stk. på 100 g.

Muskatnød økologisk. Muskatnøddetræet stammer fra Molukkerne og bliver op til 12 meter højt. De hunlige træer bærer først frugt 15-20 år efter, at de er sået.

Latinske navn: Myristica fragrans

Oprindelsesland: Indien

Muskatnød-træ  Muskatnødde-frugter  Nutmeg fruit inside

Muskatnødde træ og de friske modne muskatblommer med muskatnødden indvendig.

Som hel nød holder den sig meget længe, som pulver mister den hurtigt sin specielle aroma. Krydderiet kan anvendes i kartoffelretter, urtesupper, æggeretter, grøntsagsretter og osteretter, kødfars og fiskefars. Det er ofte et karaktergivende krydderi til bechamelsauce og anden hvid sovs til f.eks. stuvning. Muskatnød og muskatblomme kan også anvendes til desserter og bagværk som eksempelvis helligtrekongerskage. Den hele muskatnød rives i små mængder på et lille, fint rivejern.

Muskatnød kan fremme fordøjelsen, men er let euforiserende i større mængder. Det er terpener som α-pinen, β-pinen, sabinen, limonen, borneol, terpinol, eugenol og isoeugenol, der danner den karakteristiske, krydrede duft. Andre indholdsstoffer er fenylpropanderivater som myristicin, safrol og elemicin. Disse stoffer er hallucinogene, fordi nedbrydningsprodukterne har samme virkning i kroppen som meskalin og amfetamin.

Muskatnødden var i middelalderen og renæssancen en af verdens mest eftertragtede luksusvarer, og dannede centrum i langvarige konflikter mellem Portugal, Spanien, Holland og England.

Muskatnød kan også anvendes som rusmiddel. I små mængder er det ikke usundt men i større mængder er det farligt. Der er eksempler på folk der er døde af det.

  


     
Inspiration
 
 
Følg os
Betalingsform
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Tilmeld nyhedsbrev