Peber hvid økologisk

Hvid peber er de modne og fuldt udvoksede afskallede frugter fra peber-træet. Bruges i madlavning som sort peber, men hvid peber er mere aromatisk. Til hvid sauce hører hvid peber.

15,00

pebertræPeber hvid økologisk

Pebertræet er et blomstrende træ i familien Piperaceae, der giver os den hvid peber, som er de modne og fuldudvoksede afskallede frugter.

Pebertræet dyrkes for sin frugt, som normalt tørres og anvendes som et krydderi og krydderier. Frugten, der er kendt som et peberkorn, når det er tørret, er ca. 5 millimeter i diameter, mørk rød når den er fuldt moden, og ligesom alle stenfrugter, indeholder den et enkelt frø. Det er disse vi kalder for peberkorn eller blot som peber, eller mere præcist som sort peber (kogte og tørrede umodne frugter), grøn peber (tørret umodne frugter) eller hvid peber (moden frugt frø).

Hvid peber kommer oftest fra Sri Lanka, men også andre steder i de asiatiske tropiske områder. I øjeblikket er Vietnam verdens største producent og eksportør af peber, der producerer 34% af verdens peberkorn (tal fra 2008).

Tørret peber har været brugt siden oldtiden for både sin smag og som en traditionel medicin. Sort peber er verdens mest handlede krydderi. Det er en af de mest almindelige krydderier i det europæiske køkken. Den stærke krydrede smag i sort peber skyldes det kemiske stof piperin.

Latinske navn: Piper nigrum

Oprindelsesland: Sri Lanka

      

Inspiration
 
 
Følg os
Betalingsform
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Tilmeld nyhedsbrev