Timian økologisk

Timian (Thymus) er en slægt med mere end 350 forskellige arter, som er udbredt i Europa, Mellemøsten og Nordafrika. Det er aromatisk duftende stauder eller halvbuske med spinkle eller trådagtige stængler, som er firkantede i tværsnit og fint behårede

8,00

Timian

Timian økologisk

Timian (Thymus) er en slægt med mere end 350 forskellige arter, som er udbredt i Europa, Mellemøsten og Nordafrika. Det er aromatisk duftende stauder eller halvbuske med spinkle eller trådagtige stængler, som er firkantede i tværsnit og fint behårede. Bladene sidder modsat, og de er ovale, hele, helrandede og ofte stedsegrønne. Blomsterne er samlet i kompakte, endestillede hoveder. De enkelte blomster er uregelmæssige med hvide, lyserøde eller purpurrøde kronblade, og kan spises. Frugterne er nødder.

Men det er Have-Timian (Thymus vulgaris), vi bruger som krydderi. Planten dufter stærkt af æteriske olier, som gør den sygdomsfri og uspiselig for planteædere. På grund af disse æteriske olier har planten været brugt i lægekunst og madlavning gennem årtusinder.

Latinske navn: Thymus vulgaris

Oprindelsesland: Ægypten

Inspiration
 
 
Følg os
Betalingsform
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Tilmeld nyhedsbrev