Pomerans skal

Pomerans skal, sukkersyltet, kandiseret. Det er appelsinskal, vi sælger som pomerans. Og det har vi i Danmark altid gjort, fordi danskere generelt ikke kan lide den ekstreme bitre smag, pomeransen har.

12,00

Pomerans skal

Pomerans skal, sukkersyltet, kandiseret. Det er appelsinskal, vi sælger som pomerans. Og det har vi i Danmark altid gjort, fordi danskere generelt ikke kan lide den ekstreme bitre smag, pomeransen har. Til de klassiske engelske bitre orangemarmelader, bruges mellem 6 og 8% pomerans for at gøre marmeladen bitter.

Appelsin-frugterne har en enorm stor familie, som starter i den sødeste ende med Sevilla-Orangen og slutter i den bitre ende med pomeransen. Midt imellem findes bergamotte-orangen (den man bruger til at give smag til Earl Grey te og til Althea-bolcher), og lide før bergamotte frugten kommer den type appelsin, man bruger til kandiseret pomerans-skal. Den er ikke ret sød men let aromatisk (ligesom bergamotten). Denne appelsin-type kommer hovedsalig fra det sydlige Italien fra plantager, der også har bergamotte (omkring byen Bergamot, heraf navnet på orangefrugten).

Det er næsten umuligt at finde rigtig pomerans-orange i handelen, men enkelte etniske grønthandlere i København har af og til et parti pomerans som hele frugter. Så kan man kandisere selv.

Ellers er det den lidt mere sødlige appelsin-frugt, du kan købe som kandiseret pomerans.

Sælges i stykker af forskellige vægte. 

Ingredienser: Pomerans skal (skal af appelsin), glukose-frugtose, sirup (af hvede), sukker, surhedsregulerende middel: citronsyre.

Allergener: hvede

Næringsindhold pr. 100 g.
energi 1338 kJ/316 kcal
fedt 0 g.
-heraf mættede fedtsyrer 0 g.
Kulhydrat 76 g.
-heraf sukkerart 67 g.
Protein 0 g.
Salt 0,3 g.

 

Inspiration
 
 
Følg os
Betalingsform
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Tilmeld nyhedsbrev