Yun Mao Feng økologisk

311,60
inkl. moms og uden fragt.
50 g. 100 g. 200 g. 400 g. 800 g. en lille prøve til 1 kop
  Få besked når varen kommer igen

Sørgeligt nyt ! Vi kan ikke få mere af denne skønne grønne te i økologisk version.

Yun Mao Feng kommer fra provinsen Zhejiang syd for West Lake-søen øst for Shanghai. Denne version kommer fra en lille te-have, nabo til den mest berømte kinesiske te-have, der producerer Lung Jing te i topkvalitet. Jorden er den samme, hvilket smitter af i smagen på netop denne Mao Feng te. Mao Feng betyder "Hairy Peak" (på dansk: behåret spids) og hentyder til de mange behårede spidser i teen og at den vokser i højdedrag. Her i den sydlige del af West Lake søen er der megen morgentåge og dis hele formiddagen. Det påvirker te-smagen i høj grad.

Dens storebror hedder Huangshan Mao Feng og er den mest berømte Mao Feng te. Men den er næsten umulig at opdrive til betalbare priser. Det lykkedes os at finde dens tvilling, (se her) som er den prisbelønnede Mao Feng fra Fujian i Sydkina.

De bedste teer plukkes i det tidlige forår, før Kinas Qingming Festival (midt i juni). Når tebladene plukkes, er det kun de nye skud og blade ved siden af der plukket. Det siges af lokale te landmænd at bladene ligner orkidé knopper.

Selvom den "kun" er en 1. grade (A+) kvalitet, er smagen som en topkvalitet Mao Feng. Den er mild med enormt fyldig blomstret smag, Den har en sødme, som kendetegner store kvaliteter, og som tilfredsstiller på en måde, så vi ikke har behov for "søde sager".

Mao Feng te er det tætteste, vi kan komme på en hvid te. Den kommer fra bæredygtige landbrug og er økologisk godkendt i EU.

Oprindelsesland: Zhejiang, Kina

  

 

Inspiration