Formosa Dung Ti Oolong

Denne Oolong Formosa te er kendt som Mount Dung Ti eller Dung Tin eller Dong Ding - på engelsk kaldes den "The Frozen Peak".

18,00
36,00
Du sparer: 18,00
50g pose 100g pose 200g pose 400g pose 800g pose

Formosa "Dung Ti"

Så har vi fået denne skønne Oolong te hjem igen.

Denne Oolong Formosa te er kendt som Mount Dung Ti eller Dung Tin eller Dong Ding - på engelsk kaldes den "The Frozen Peak". Som du kan se fra billedet af tebladene før brygning, er de meget mørke og runde som små kugler af te rullet op. De er meget milde i duft og minder mig meget af en bleg og forfriskende kop sort te.

For at brygge denne skønne Oolong te vil jeg anbefale 1 tsk til 200 ml vand på 800 C og lad den trække i 3-4 minutter. Jeg synes at denne brygning giver en forfrisk
ende og sød kop te.
Mens jeg venter på at vandet skal koge, dufter jeg til tebladene og finder en meget subtil blomsteragtig og let sødlig duft. Efter 4 minutters trækketid hælder jeg teen i min kop og ser at teen er meget sart gul i farven hvilket slet ikke passer til den skønne fine smag af ren Oolong te, som er meget sort-te-lignende, ren og frisk og kunne forestille mig at drikke den regelmæssigt, da den ikke er tung som nogle te andre teer kan være.

Teens blade rulles under produktionen. De bevarer derfor deres størrelse, mens man brygger te. Teen er let fermenteret ca. 32% og dens milde smag minder mere om grøn te end sort te - og alligevel ikke.

Fakta:
1 teskefulde 2 dl vand
80o varmt vand (hæld 25% koldt vand fra hanen i den nykogte vand)
3-4 min. trækketidGodkendt af e-handelsfonden

Type: Oolong te
Land: Taiwan (Formosa)

Inspiration
 
 
Følg os
Betalingsform
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Tilmeld nyhedsbrev