Gunpowder grøn te økologisk

Gunpowder navnet heviser til udseendet, der ligner krudt. Det er hele, sammenrullede teblade. Smagen er skøn, fyldig og meget mættende. Behandlet rigtig i brygning, har denne te ingen bitterhed.

19,00

Gunpowder grøn te økologisk

Denne økologiske kinesisk Gunpowder hed tidligere også Temple of Heaven, men er blevet nedgraderet af det kinesiske landbrugsministerie og må ikke længere kalde sig Temple of Heaven.

Det ændre dog ikke ved det faktum, at den smager skønt og er nem at brygge. Teen er stadig det samme som før, uanset navn. Den bliver idag klassificeret som 2. grade kvalitet, idet samme plantage også har fået klassificeret deres småblads gunpowder som 1. grade af myndighederne og den må så kaldes "Temple of Heaven". Tryk her, hvis du vil se den.


Gunpowder er en meget unik grøn te, og har fået sit navn fordi den stramt rullede grønne blade ligner det pulver, der anvendes i kanoner på det 18. århundrede britiske skibe. Det er store halve teblade, der rulles stramt. Den stramme rulning hjælper med at holde Gunpowder friskere og dermed har længere holdbarhed end andre grønne te’er. Når den er fuldt gennemvædet, folder kuglerne ud i hele blade. Smagen er skøn, fyldig og meget mættende. Behandlet rigtig i brygning, har denne te ingen bitterhed.

Af denne Gunpowder kan du også lave en fantastisk iste, hele familien vil nyde. Eller prøv at lave grøn te sorbet af den, tilført lidt sukker og citron.

Oprindelsesland: Zhejiang, Kina

Bryggeanvisning:

  • Dosering: 12 - 15 g. pr.liter
  • Trækketid: 1-3 min.
  • Vandtemperatur: 75 - 80 0C  

Inspiration
 
 
Følg os
Betalingsform
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Tilmeld nyhedsbrev