White Moonlight Yunnan Oolong te økologisk

Vi har fået et stort parti af denne pragtfulde te, som vi nu vil dele med jer - White Moonlight Oolong te fra Yunnan provensen. Den er usædvanlig flot i bladene og giver en fantastisk smag med fin sødme, let frugtig ala appelsin og en utrolig dybde i smagen.

50,00

White Moonlight Yunnan Oolong Tea økologisk

Den er usædvanlig flot i bladene og giver en fantastisk smag med fin sødme, let frugtig ala appelsin og en utrolig dybde i smagen. Der er stor forskel på den økologiske version og den ikke-økologiske (også i pris), hvor den økologiske Moonlight har så mange toner og dybde, man ikke finder i den ikke-økologiske.

Vi fik et godt tilbud, mod at vi købte et stort parti. Tilbuddet giver vi videre til jer... Sælges så længe lager haves!

 

Denne "Moonlight White" White Tea (月光 白) er en variation af te-planten Camelia Sinensis og sorten hedder Chang Ye Bai Hao. Den vokser i en højde på 1260 meter på skråningerne til Wan Zhang bjergene nær byen Mulihe lige vest for byen Pu'Er i Simao området.

Teen blev høstet i april 2018 i måneskin på en bestemt dag udfra kinesisk kalender og månens position. Plukket på det rigtige tidspunkt bliver teen endnu bedre i smagen. Behandlingen er traditionel ved anvendelse af "rumtemperatur" lufttørring. Der er meget lidt fermentering, og når de brygges, har tebladene en grøn / gul farve.

Koppen er gylden, med en dyb og fyldig smag og let cremet mundfølelse. Teen er sød som sukkerrør med toner af hvedekerner. Der er lidt mere vegetabilsk karakter over denne te i forhold til Silver Needles White tea typerne, hvilket dog giver denne te lidt mere dybde.

Den kan brygges 6 til 8 gange i ”gong fu” stillen, d.v.s. på Gaiwan eller moderne grøn-te-brygger.

Bryggeanvisning, Gaiwan 

  • Dosering: 2-4 g. til en Gaiwan
  • Vandtemperatur: 1000 C
  • Trækketid: ½ minut til at starte med, efter 4. brygning 1 min., stigende

Bryggeanvisning, kande:

  • Dosering: 12-14 g. pr. liter
  • Vandtemperatur: 1000C
  • Trækketid: max. 2-4 minutter

Sjældent har jeg set så store og flotte blade og skud på en te. Til Moonlight teerne bruges altid kun 1 skud og 1 blad med kvist.

Inspiration
 
 
Følg os
Betalingsform
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Tilmeld nyhedsbrev