Yun Mao Feng grøn te

Det er en af de 10 store kinesiske teer, og er usædvanlig delikat i sin smag. Den er høstet på et lille landbrug i Zhejiang provinsen.

39,00

Yun Mao Feng grøn te

Yun Mao Feng kommer fra provinsen Zhejiang syd for West Lake-søen øst for Shanghai. Denne version kommer fra en lille te-have, nabo til den mest berømte kinesiske te-have, der producerer Lung Jing te i topkvalitet. Jorden er den samme, hvilket smitter af i smagen på netop denne Mao Feng te. Mao Feng betyder "Hairy Peak" (på dansk: behåret spids) og hentyder til de mange behårede spidser i teen og at den vokser i højdedrag. Her i den sydlige del af West Lake søen er der megen morgentåge og dis hele formiddagen. Det påvirker te-smagen i høj grad.

Dens storebror hedder Huangshan Mao Feng og er den mest berømte Mao Feng te. Men den er næsten umulig at opdrive til betalbare priser.

De bedste teer plukkes i det tidlige forår, før Kinas Qingming Festival (midt i juni). Når tebladene plukkeser det kun de nye skud og blade ved siden af der plukket. Det siges af lokale te landmænd at bladene ligner orkidé knopper.

Selvom den "kun" er en 1. grade (A+) kvalitet, er smagen som en topkvalitet Mao Feng. Den er mild med enormt fyldig blomstret smag, Den har en sødme, som kendetegner store kvaliteter, og som tilfredsstiller på en måde, så vi ikke har behov for "søde sager".

Bryggeanvisning:

  • Vandtemperatur 72-740 C
  • Mængde ca. 12 g. pr. liter i kande eller 2 tsk pr kop á 1½ dl. vand
  • Trækketid i kande max. 3 min., i kop ½ min.

Kvalitetsgrad: A+ (1.grade)

Te-type: ren grøn te

Oprindelsesland: Zhejiang, Kina

 

Inspiration
 
 
Følg os
Betalingsform
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Tilmeld nyhedsbrev