Darjeeling Selim Hill SF økologisk

Selim Hill er en økologisk te-plantage beliggende i Kurseong område og i Darjeeling-distriktet. Plantagen ligger på en bakkeskråning der stiger op til cirka 1050 m., dvs. en lavtvoksende plantage. Denne te er en Second Flush.

0,00
inkl. moms
50g pose 100g pose 200g pose 400g pose 800g pose en lille prøve til 1 kop

Darjeeling Selim Hill SF økologisk

Selim Hill er en økologisk te-plantage beliggende i Kurseong område og i Darjeeling-distriktet. Plantagen ligger på en bakkeskråning der stiger op til cirka 1050 m., dvs. en lavtvoksende plantage. Godset er spredt over et bruttoareal på 370 hektar, hvoraf te plantagen er på 170 hektar. Der er over 200 arbejdere på plantagen.
 
Selim Hill blev etableret i 1870 af en britisk plantageejer kendt som Henry.

Der er flere historier om opdagelsen af te i Indien, men den mest udbredte historie går tilbage til omkring 1815, da en englænder skulle have sagt at folk i Assam drak en slags te fra en lokalt voksende plante, hvor han blev tilbudt te som lægemiddel drink. Det lykkedes ham at sende nogle prøve af teen til East India Company's Botanisk Have i Calcutta. Resultatet af identifikation blev afslået. Han bekræftede, at de smagt ligesom kinesisk te når var tørret. Endelig sendte Charles Alexander Bruce, bror til Major Robert Bruce nogle prøver i 1834, og i samme år på en juleaften, blev en bekræftelse af Teen erklæret som Assam Tea, videnskabeligt Camellia sinensis men med variationen Camelia Assamica (det indeske te-træ).

Selve teen smager skønt. Den er mild og meget fyldig (egner sig ikke til mælk) og har flere toner af frugt og blomster. Så absolut en af de bedste Darjeeling teer jeg har smagt.

Bryggeanvisning:

  • Dosering: 12 g. pr.liter
  • Trækketid: 3-5 min.
  • Vandtemperatur: 100 0C

 

Inspiration
 
 
Følg os
Betalingsform
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Tilmeld nyhedsbrev