Darjeeling Selim Hill SF sort te økologisk

Selim Hill er en økologisk te-plantage beliggende i Kurseong område og i Darjeeling-distriktet. Plantagen ligger på en bakkeskråning der stiger op til cirka 1050 m., dvs. en lavtvoksende plantage. Denne te er en Second Flush.

Selve teen smager skønt. Den er mild og meget fyldig (egner sig ikke til mælk) og har flere toner af frugt og blomster. Så absolut en af de bedste Darjeeling teer jeg har smagt.

30,00

Darjeeling Selim Hill SF økologisk

Selim Hill te-plantagen blev etableret i 1870 af en britisk plantageejer kendt som Mr. Henry, men blev af de lokale kaldt Selim Sahab. Den er på 170 hektar beliggende 30 km. syd for byen Darjeeling, omkranset af andre te-plantager i et usædvanlig frugtbart område med rigelig vand og især på denne plantage er der et righoldigt blomsterflor det meste af året. Dette kan smages på teen, der har så skønne bagvedliggende toner af blomster, hvilket gør den lidt anderledes end andre teer fra samme område.

Teen herfra er hvad man kalder lavtvoksende, idet det kuperede område går fra 800 til 1050 meter, i modsætning til de højtvoksende og derfor langsomtvoksende teer fra op til 300 meters højde.

Selve teen smager skønt. Den er mild og meget fyldig (egner sig ikke til mælk) og har flere toner af frugt og og især blomster. Så absolut en af de bedste Darjeeling teer jeg har smagt.

Plantagen er idag 100% økologisk certificeret.

Der er flere historier om opdagelsen af te i Indien, men den mest udbredte historie går tilbage til omkring 1815, da en englænder skulle have sagt at folk i Assam drak en slags te fra en lokalt voksende plante, hvor han blev tilbudt te som lægemiddel drink. Det lykkedes ham at sende nogle prøve af teen til East India Company's Botanisk Have i Calcutta. Resultatet af identifikation blev afslået. Han bekræftede, at de smagt ligesom kinesisk te når var tørret. Endelig sendte Charles Alexander Bruce, bror til Major Robert Bruce nogle prøver i 1834, og i samme år på en juleaften, blev en bekræftelse af Teen erklæret som Assam Tea, videnskabeligt Camellia sinensis men med variationen Camelia Assamica (det indeske te-træ).

 

Bryggeanvisning:

  • Dosering: 12 g. pr.liter
  • Trækketid: 3-5 min.
  • Vandtemperatur: 1000 C

Te-type: sort te storbladet 100% økologisk

Kvalitetsgrad: FTGFOP-1

Oprindelsesland: Indien, delstaten Sikkim, Darjeeling te-distrikt (det gamle Vest-Bengalen)

 

 

Inspiration
 
 
Følg os
Betalingsform
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Tilmeld nyhedsbrev