Nepal Kanchanjangha TGFOP økologisk

Denne second flush sorte økologiske Nepal te er fra plantagen Kanchanjangha, og er en af de bedste og mest velsmagende nepalesiske teer. Den er blød og rund med fine toner af frugt. Og så passer den så godt til vores vand her i landet.

41,00

Nepal Kanchanjangha TGFOP-1 Økologisk

Kanchanjangha Te-plantage er beliggende i Ranitar i den fjerntliggende kuperede region Panchthar-distriktet i det østlige Nepal, der grænser op til te-området Darjeeling, og ligger i en højde af 1300-1800m.

Plantagen ligger ved foden bakker op til Mount Kanchenjunga, der dækker det største vegetationsområde i Nepal, med en kombination af unikke blandinger af naturlige faktorer (jordforhold og mineralindhold) for væksten af disse eksklusiv aromatiske teer.

Virksomheden blev startet i 1984 af de lokale landmænd på en kooperativ model. Over 100 landmænd sammenlagde og sluttede sig sammen deres jordbesiddelser og blev ejere af den første cooperative teplantage i Nepal, der dækker næsten 94 hektar jord.

Miljøbeskyttelse

Te-plantagen opfylder den nuværende efterspørgsel efter brænde og foder fra 20 hektar skov. Vetiver (en plante, der binder jorden) er plantet på begge sider af vejen, og alle landmænd opfordres også til at plante Vetiver omkring deres boliger, da den hjælper med at kontrollere jorderosion.

Det er også en kilde til ekstra indkomst for dem. Planterne Kalo Siris (Albezia Sinensis), Asuro (Adhatoda Vesica), Bakaino (Melia Azedarach) og Khirro (Sapium Insigne), der alle har et højt indhold af næringsstoffer, bliver plantet i og omkring plantagen.

Uddannelsesprogram for landmænd udføres regelmæssigt for at udvikle deres kompetencer inden for IPM, (Composted Pest Management) kompostering, miljøbeskyttelse mv. Alle unge børn er uddannet til at passe på mor Jord og deres samfund.

Bryggeanvisning:

  • Dosering: 12 g. pr.liter
  • Trækketid: 3-5 min.
  • Vandtemperatur: 100C

Te-type: sort te storbladet 100% økologisk

Kvalitetsgrad: Second Flush TGFOP-1

Oprindelsesland: Nepal

 


  

Inspiration
 
 
Følg os
Betalingsform
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Tilmeld nyhedsbrev