Goji bær økologisk

35,00
inkl. moms, uden fragt

Goji-bær er de tørrede frugter fra busken Lycium barbarum. Frugten ligner en rosin, men har en intens rød farve. Smagen er lidt som en mellemting mellem tranebær og rosiner.

De er spængtfyldt med smag og er gode i teer, smoothies, nøddeblandinger eller i serveringer, hvor du normalt vil bruge soltørrede tomater. Retter, hvor man bruger soltørrede tomater kan sagtens erstattes af Goji bær. Mange kinesere hælder kogende vand over et par skefulde Goji bær og drikker vandet og spiser bærrene hen ad vejen, og påfylder gerne mere vand over efterhånden som de drikker ”Goji-teen”.

Latinske navn: Lycium barbarum

Oprindelsesland: Kina, Qinghai provensen

 

om gojibær buskGoji bær:

Den økologiske plante gror vildt i bjergdalene tæt på Tibet i vest og Mongoliet i nord, i provensen Qinghai langt fra forurening. Den kommercielle dyrkning foregår i stor stil i lavlandet i samme område. I Østen berømmes bærrene for deres næringsrige kvaliteter, og de har i årtusinder været brugt i Traditionel Kinesisk Medicin.

Goji bærret har været længe undervejs for at opnå sin status som superfood.

Selvom den oprindelig stammer fra Kina, har den faktisk vokset i engelske læhegn siden 1730´erne, hvor hertugen af Argyll introducerede busken i den britiske fauna. Vi har den også i Danmark under navnet almindelig bukketorn og vokser i strandområder med sandet jord.

Medicinske værdi:

Bærret har i årtusinder været brugt i kinesisk medicin men er først blevet anerkendt for nylig i vores del af verden efter vi har kigget mere på det gavnlige i kinesisk medicin, fordi man mener at

Goji-bær indeholder 18 forskellige slags aminosyrer inkl. de essentielle aminosyrer samt op til 22 spormineraler. De er den rigeste naturlige kilde til karotin, som vi kender til på hele vores planet. De indeholder op til 50 gange mere C-vitamin (vægt-målt), end der er i appelsiner. Goji-bær indeholder også polysaccharider, som styrker immunforsvaret; en af disse har man fundet ud af er kraftigt sekretfremkaldende, idet den stimulerer udskillelsen af menneskets foryngende hormoner i hypofysen. Bærret er desuden fyldt med antioxydanter. Smagen er som en blanding af rosin og tranebær.

 • Goji-bær styrker immunforsvaret og bevirker en stærk foryngende effekt på menneskets krop og sind. Pga. det høje indhold af antioxidanter og andre stoffer menes bærrene at kunne være af stor værdi i både forebyggelse og behandling af kræft, i genoprettelse og reparation af DNA samt over for infektioner og ledbetændelse.
 • Øger kroppens energi og styrke, specielt når kroppen kæmper med sygdom.
 • Styrker hjerte og blodomløb og medvirker til at blodtrykket holder sig inden for sine normale grænser. Reducerer desuden kolesterol-niveauet og forhindrer aflejring heraf.
 • Hjælper kroppen til vægttab og til at undgå småspiseri mellem måltiderne.
 • Forøger søvn-kvaliteten.
 • Støtter under graviditet og i menopausen.

Men Gojibær skal ikke anvendes til at behandle sygdomme, men for at nære og styrke kroppen. I den kinesiske medicins verden, betyder det, at tage vare på sin almene sundhed.

Man skal være opmærksom på, at Goji bær kan reagere på:

 • Det blodfortyndende stof warfarin, der bl.a. findes i medicin til at forebygge blodpropper.
 • Diabetes.
 • Blodtryksmedicin.

De er spængtfyldt med smag og er gode i teer, smoothies, nøddeblandinger eller i serveringer, hvor du normalt vil bruge soltørrede tomater. Retter, hvor man bruger soltørrede tomater kan sagtens erstattes af Goji bær. Mange kinesere hælder kogende vand over et par skefulde Goji bær og drikker vandet og spiser bærrene hen ad vejen, og påfylder gerne mere vand over efterhånden som de drikker ”Goji-teen”.

Der er mange næringsstoffer i Goji bær som tidligere nævnt, men man kan ikke rigtig blive helt enige om hvad der er i. Det kommer især meget an på, hvor de har vokset og i hvilken jord. Jeg har samlet lidt info her:

Næringsindhold pr. 100 g:

 • Energi: 1439 - 1547 KJ/344-370 kcal
 • Protein: 12,1 – 17,0 g
 • Kulhydrat: 57,8 - 85,4 g, heraf sukker 14,2 - 53 g
 • Kostfibre: 12,0 - 14,2 g
 • Fedt: 3,1 – 7,1 g, heraf mættede fedtsyrer 0,3 - 1,0 g
 • Salt: 0,3 - 1,1 g

Gojibær er meget rige på forskellige næringsstoffer. De indeholder bl.a. 18 forskellige aminosyrer ud af de 20 som man i dag kender til, samt 7 af de 8 livsnødvendige aminosyrer. Derudover indeholder de 21 grundstoffer - herunder kobber, zink, jern, kalcium, selen og germanium. De indeholder et fuldstændigt spektre af antioxidanter (som beskytter kroppen fra frie radikaler) inkl. Betacaroten og zeaxtin. Bærene har meget højt indhold af C-vitamin. De indeholder også betasitosterol, som bidrager til sænkning af kolesteroltallet. Slutteligt indeholder bærene solaventivon, som er et meget kraftigt antibakteriologisk emne.

Inspiration
 
 
Følg os
VI ANBEFALER
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Konto