Vild Yunnan grøn te

Dette er en sjældenhed: Vildtvoksende te fra det oprindelige voksested for te-planten i den vestlige del af Yunnan provensen i Kina. Den er en Chun Mee te, men har en meget anderledes smag og meget frisk smag af te med fine toner af grønt end alle andre grønne Chun Mee teer. Den er svær at beskrive helt i smagen - prøv den; den er det værd.

26,00

Vild Yunnan grøn te

Denne te er en sjældenhed. Den kommer fra den oprindelige te-plante, Camelia Taliensis, der er et vildtvoksende træ med store blade. Den vokser kun i det syd-vestlige del af Yunnan provensen i Kina og oppe i højlandet i Thailand og Myanmar, hvor der er hele skove med den. Camelia Taliensis er "fader-planten" til de to kendte te-planter, Camelia Sinensis (det kinesiske te-træ) og Camelia Assamica (det indiske te-træ).

Teen her er lavet som en Chun Mee te.

Fra dette oprindelige te-træ laver man de dyre Pu-Erh teer og de helt specielle og meget kostbare hvide teer: Moonlight White.

Da den vokser vildt kan den ikke certificeres som økologisk. Meget anderledes og meget frisk smag af te med fine toner af grønt.

Bryggeanvisning:

  • dosering: 12 g. pr. liter
  • vandtemperatur: 72-740 C
  • Trækketid: ½-2 minutter

Oprindelsesland: Kina (sydvest), Sydlige Yunnan provensen

Latinske navn: Camelia Taliensis

 

 

Inspiration
 
 
Følg os
Betalingsform
paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo paymentlogo
Tilmeld nyhedsbrev